Nye veje til uddannelse: Lokale virksomheder åbner dørene for Tønders unge

Foto: Tønder Kommune.
dato

Når klokken ringer ind til endnu en dag i skolen i Tønder Kommune, kan det være alt andet end traditionel klasseundervisning, der venter eleverne. Faktisk kan det være, de i stedet må trække i arbejdstøjet, spænde sikkerhedshjelmen eller rulle ærmerne op over bagemesterens dej.

Dette er virkeligheden for 107 tilmeldte elever, der under et nyt initiativ besøger lokale virksomheder i Tønder Kommune. Et samarbejde mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning og lokale virksomheder har gjort det muligt for eleverne at få indblik i de forskellige karrieremuligheder, der venter lige rundt om hjørnet.

Initiativet blev første gang lanceret i 2022, inspireret af succesfulde lignende tiltag i andre kommuner. Nu, to år senere, åbner ikke færre end 27 lokale virksomheder deres døre for skoleeleverne. På besøgene introduceres eleverne for erhvervsuddannelser inden for blandt andet frisør, tømrer, smed, elektriker, kontor, bager og landbrug.

Eleverne har mulighed for at skifte mellem flere forskellige virksomheder og dermed udforske et bredt udsnit af erhvervsmuligheder. Endda er forældrene også inviteret med til virksomhedsbesøgene.

På virksomhedsbesøg kan eleverne blandt andet møde en lærling, der kan fortælle om egne erfaringer, høre om mulighederne som faglært og se, hvad virksomhederne tilbyder af lærerpladser.

Tønder Kommunes initiativ har i den grad sparket dørene op til et væld af lokale uddannelsesmuligheder, og det er nu op til eleverne at træde ind og udforske de mange forskellige veje, de kan gå.


https://www.toender.dk/din-kommune/nyheder-og-presse/nyheder-og-pressemeddelelser/unge-bliver-inspireret-til-uddannelse-pa-virksomhedsbesog-13777684/
Kilde: Tønder Kommune